Geplaatste honden door D&P

*klik op de foto voor grotere foto’s

Rusty

Rusty zou gedood worden binnen een Nederlandse asiel. Een aantal vrijwilligers namen het voor hem op en na ronduit nare onderhandelingen met de leidinggevende van het asiel kwam Rusty bij Dier en Project in de opvang terecht. Daar leken ze zijn dood boven opvang te verkiezen. Daar kreeg hij wederom te maken met niet serieuze aspirant adoptanten die hem in de steek lieten. En wederom stond Dier en Project voor hem klaar! Rusty is een prototype stafford en hij is zeker de ‘kwaadste’ niet maar zoals ieder individu heeft ook hij een gebruiksaanwijzing. Zeker gezien zijn leeftijd en de benodigde medicatie (voor een verder onschuldige kwaal) is Rusty onder speciale voorwaarden beschikbaar voor de wél verantwoorde staffordkenner.
Gewoon omdat Dier en Project hem meer gunt dan zij hem kunnen bieden. Eén van de hoofdredenen waarom Dier en Project het Big Smile Project ondersteunt is de enorme behoefte aan opvang, aanvragen tot opname voor de elders ter doodveroordeelde die behoren tot deze rasgroep. Dier en Project beschikt echter niet tot de benodigde capaciteiten, faciliteiten, kennis en kunde.

Rusty is een boegbeeld voor wat betreft de noodzaak voor een speciale opvang waar deze dieren wél tot hun recht komen.


Bassie

Bassie neigt qua uiterlijke kenmerken richting Pitbull. Hij behoorde toe aan een jongedame met een kinderwens. Een trainingscentrum met de naam ‘Honden Plus Agressie’ adviseerde een poppentest om aan de hand daarvan vast te stellen of het verantwoord werd geacht om Bassie te combineren met gehoor geven aan de kinderwens. De poppen(kast)test viel negatief uit voor Bassie en wij hebben het vernietigende adviesrapport hier nog in handen. Uiteraard werd geadviseerd om in het belang van de hond hem zijn rust te gunnen en de afspraak tot euthanasie was al gemaakt. We hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om uitvoer daarvan te voorkomen. Het zijn absoluut geen leuke ervaringen indien een eigenaar/rechthebbende eigenlijk niet genegen is om het dier een leven te gunnen. Uiteindelijk kwam Bassie bij Dier en Project vrijwilligers in huiselijke opvang terecht. Vandaar werd hij zeer succesvol herplaatst bij iemand die uiterst zorgvuldig zijn gebruiksaanwijzing in acht neemt.


Buffy

Door haar dieronvriendelijke verleden was Buffy erg bang. Zo bang dat de ‘gedragsdeskundige’ had bedacht dat ze liever dood was. Wij dachten daar anders over, ze kwam bij Dier en Project in permanente opvang en leeft vrolijk en blij haar prachtig mooie leventje.


Bessie

Bessie werd door iemand met een beperking aangeschaft en binnen een woongemeenschap waarin honden niet zijn toegestaan, verborgen gehouden. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan. Op last van de leiding werd ze opgehaald door de dierenambulance, ze kwam hier in de opvang en werd later succesvol herplaatst bij vrijwilligers van Dier en Project. Bessie leeft probleemloos samen met een aantal honden, katten en paarden.


Hope

Hope werd als jonge, bange stafford zwervend aangetroffen in het grensgebied met België. Een schat van een dier waar de gealarmeerde politie nergens mee terecht kon. Tot de commandant van wacht zich Dier en Project herinnerde.
Een telefoontje en toegezegd dat wij haar wel wilde opnemen. De betreffende politieagenten waren tot tranen toe geroerd toen ze Hope hier gelegen op een heus bed, mochten achterlaten. Hope bleek een beetje bang te zijn maar wel ontzettend lief! Ze werd succesvol herplaatst! Dierenarts Yvette heeft Hope gratis laparoscopisch gesteriliseerd in het kader van een leerproject. Omdat wij uitsluitend geneutraliseerde honden herplaatsen was dat een zeer welkome ‘gift’.


Boom

Dit is boom. Vastgebonden en achtergelaten aan een boom midden in een bos waar de vindkans eigenlijk nihil was. Hij heeft zijn leven te danken gehad aan een vader die een speurtocht uitzette voor een verjaardagsfeestje van zijn zoon. De politie heeft zich over Boom ontfermd maar alras bleek dat de hond nergens welkom was. De dierenarts was al onderweg naar het
politiebureau met het definitieve spuitje. Het laatste telefoontje was naar Dier en Project. Wij hebben hem opgehaald, na uitgebreide observatie is Boom geplaatst bij medebestuurslid Bab en hij leefde nog lang en gelukkig. Een schat van een hond!


Steffie

Steffie werd op de rondweg Antwerpen uit de auto gegooid. De politie ontfermde zich over haar. Ze was enigszins verwond wat de noodzaak tot medische zorg tot gevolg had, ze was nergens welkom. Het dodelijke spuitje dreigde! Dier en Project heeft haar opgehaald, van medische zorg laten voorzien en haar uiteindelijk succesvol herplaatst.


Hieronder een compilatie van herplaatste honden door Dier & Project.