Persberichten

Persberichten en media

Wie zijn wij?

Nieuwsbericht BN De Stem

Ook gevaarlijke hond verdient goede opvang

Filmpje over de zogenaamde HR honden

Filmpje van Animal Planet

Persbericht november

Leegstaand winkelpand biedt tijdelijk onderdak aan het goede dierendoel

EEN OVERDEKTE SNUFFEL, DE SNUFFELMARKT

ROOSENAAL / ETTEN LEUR – Het thans leegstaande winkelpand aan de Bisschopsmolenstraat 140 te Etten Leur biedt gedurende het weekend van 1 en 2 december onderdak aan een overdekte snuffelmarkt ten bate van het goede dierendoel. Gedurende deze dagen kunt u terecht voor de leukste items, voor ieder wat wils, tegen de meest gunstige prijzen én bovendien ook nog eens ten bate van een uniek goed dierendoel.

Het Big Smile Project is een onderdeel van de in Nispen gevestigde stichting Dier en Project. Big Smile is in het leven geroepen om speciale, veilige opvang te creëren voor de honden die behoren tot de diverse rasgroepen die het moeilijk hebben binnen de reguliere opvangfaciliteiten van de hedendaagse asielen. Niet zelden worden deze dieren geweigerd of gedood omdat ze het vanwege rasgerelateerde eigenschappen erg moeilijk hebben met de wijze van opvang waardoor ze als onherplaatsbaar worden bezien. De ervaring heeft echter geleerd dat ze in een aangepaste omgeving en in handen van een vertrouwenspersoon wel hun ware aard kunnen ontplooien en laten zien waardoor veel beter ingespeeld kan worden op de specifieke behoefte van het dier in kwestie. Aspirant adoptanten moeten aan speciale voorwaarden voldoen en worden bijgeschoold in karakteristiek gedrag en geschiedenis. Kortom, met de realisatie van dit project wordt de wereld er een heel stukje diervriendelijker op maar ook veiliger voor zowel mens als dier.

Maar de problemen voor deze immens grote groep ‘vergeten’ honden worden door de kapitaalkrachtige overkoepelende organisatie niet (h)erkend waardoor er onnodig gezonde honden ter dood worden veroordeeld. Maar omdat het kapitaal niet over de brug komt moet er door uitsluitend vrijwilligers op allerlei inventieve wijze genoeg geld bijeen worden gesprokkeld om dit dierenlevensreddend project van de grond te krijgen. Deze geweldige snuffelmarkt is één van die manieren die bij moet kunnen dragen tot realisatie. “Ieder dier is een individu en verdient een kans op het eerste geboorterecht van ieder levend wezen. Namelijk het leven zelf. Gewapend met een stapel steunbetuigingen van mensen uit de praktijk trekken wij ‘ten strijde’ tegen het onrecht, weigeren/doden op basis van uiterlijke kenmerken zonder aanziens des karakter. En als de grote dierwelzijnsorganisatie hun koppen hiervoor in het zand blijven steken dan zullen de kleintjes hun hoofd boven het maaiveld uit doen steken. Laat ons dan maar de stem zijn van hen die normaliter niet gehoord worden! Mede doordat deze snuffelmarkt zo’n goed doel dient worden we vanuit alle hoeken voorzien van werkelijk té gekke items die we te koop aan mogen bieden. En dat alles natuurlijk voor een schijntje. Dat is lekker meegenomen zo met de vele feest- en cadeaudagen in het vooruitzicht. Het is tevens een familie uitje bij uitstek want ook aan vertier voor de kleintjes is gedacht. Een leuke kleurwedstrijd en een ervaren visagiste tovert de kleintjes om in een sprookjesfiguur”, aldus Els Adams die voorzitter is van stichting Dier en Project.

Dus op zaterdag 1 en op zondag 2 december van 10.00 tot 17.00 uur bent u meer dan van harte welkom aan de Bisschopsmolenstraat 140 te Etten Leur om te kust en te keur te komen snuffelen, bieden en kopen.