Over ons

 ©Tekening is gemaakt en ontworpen door Judith van der Wart

Het Big Smile Project refereert aan de iconische uitdrukking van onder andere de Stafford Terriër.
Big Smile omvat nu nog een werkgroep binnen Stichting Dier&Project, die in hun bestaan al duizenden honden van de dood en uit onmenselijke omstandigheden heeft gered. Wij zijn een groep vrijwilligers van Dier&Project, verschillende asielen, agenten van de dierenpolitie  en vertegenwoordigers van de overheid die samen tot de conclusie zijn gekomen dat er iets moet gebeuren omdat niemand het doet voor deze specifieke groep honden.

Opvang na opvang, omdat ze het waard zijn!

Staffords en co. trekken vaak aan het kortste eind wat betreft adequate opvang. De setting van een asiel versterkt of veroorzaakt hond op hond agressie en de vreemde gezichten en vele prikkels maakt hen onzeker. Het gevolg is dat veel
“breedbekkikkers” zonder pardon worden afgemaakt na een zeer stressvol en uitzichtloos verblijf in een asiel. Vele asielen nemen zelfs deze groep honden niet meer aan voor opvang met alle verschrikkelijke gevolgen van dien o.a. aanbieding van gezonde honden ter doding bij dierenartsen, gedumpte honden op straat en honden die van hand tot hand gaan. Het Big Smile Project wil hier verandering in brengen door het realiseren van een plek voor opvang van langzittende en ter dood veroordeelde Hoog Risico honden binnen de asielen. Opvang na opvang. Wat wij deze honden willen bieden is een plek waar ze tot rust kunnen komen zonder tijdsdruk, een veilige, rustige plek met een vaste vertrouwenspersoon en voldoende vrijheid en beweging om als uitlaatklep te dienen. Vanuit deze situatie willen we de honden op een eerlijke manier beoordelen wat betreft hun sociale vaardigheden naar dier en mens.

Naar aanleiding van onze bevindingen zullen we een geschikte adoptant zoeken voor de hond óf proberen binnen onze hekken hem/ haar een gelukkig leven te bieden. Men zal beslagen ten ijs moeten komen om bij ons een hond te kunnen adopteren.

Wij vragen Uw hulp omdat we niet anders kunnen! Voor de realisatie van een dergelijke opvanglocatie is veel geld nodig. Wij hebben veel in huis: kennis, ervaring, een open vizier en een onbegrensde motivatie om dit tot stand te brengen en te houden! Ieder teamlid is een échte vrijwilliger en ook de toekomstige beheerder van de opvang zal onbetaald zijn. Wat wij nodig hebben is een terrein, huiselijke verblijven en effectieve hekken om de veiligheid te kunnen garanderen.

Grote overkoepelende organisaties hebben veel geld tot hun beschikking maar zijn niet genegen iets te doen aan het lot van zoveel van de HR honden. De schaal waarop wij opvang kunnen bieden is direct gelinkt aan het bedrag dat wij onder dierenvrienden kunnen ophalen. Voor ons is ieder gered leven er één maar we zijn zeker ambitieus! Iedere eurocent zal direct besteed worden aan de opvang van honden die in aanmerking komen voor dit project. Mochten we het door ons gestelde doel niet behalen om een eigen locatie voor opvang te creëren dan zullen we het gedoneerde bedrag volledig gebruiken om aanpassingen in huidige situaties voor deze honden te verbeteren.

Alvast bedankt voor Uw steun aan dit unieke project. Samen staan we sterker en kunnen we veel!

Team Big Smile Project.

En wilt u ons helpen? Dat kan op verschillende manieren. Kijk hiervoor op de pagina Helpen en kijk in onze webshop voor bijvoorbeeld een sympathisantenkaart.  Steun ons een jaar lang met onze sympathisantenkaart!!

© Big Smile Project